Przepis
Frittata ze szpinakiem i z fetą
Składniki
jajko 4 sztuki
mleko 2 łyżki
ugotowane ziemniaki 2 sztuki
szpinak 100 g
ser feta 100 g
czosnek 1 ząbek
szczypiorek 1/2 pęczka
olej 1 łyżka
słodka papryczka 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania
krok 1
W misce roztrzepujemy jajka, doprawiamy je solą, pieprzem i wsypujemy łyżkę posiekanego szczypiorku.
Szpinak myjemy i pozostawiamy do osuszenia.
krok 2
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wrzucamy szpinak i smażymy go przez kilka minut aż zmniejszy objętość. Układamy na patelni pokrojone (wcześniej ugotowane) ziemniaki i wlewamy masę z jajek. Pozostawiamy fritattę na 4 minuty na małym ogniu. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę ser feta i posypujemy całość papryką w proszku. Wkładamy patelnię na 15 minut do rozgrzanego do 180°C piekarnika.

Bądź na bieżąco
a będziesz otrzymywać powiadomienia o nowych przepisów