Przepis

Kolorowe beziki

Składniki

150g białka w temperaturze pokojowej (białko tak około z 4 jajek)
280g drobnego cukru do wypieków lub cukru kryształu
barwniki spożywcze

Sposób przygotowania

krok 1
Białka wrzuć do nieskazitelnie suchej miski i dodaj cukier, ubij blenderem, aż cukier się rozpadnie. Będzie to wymagało około 12-15 minut

krok 2
Gotową bezę wkładamy do rękawa lodziarni z grzbietem (ja wykorzystałam zamknięcia Wilton 1M, 2A, 1A, 1E, 2D) i rozgniećmy bezy na blasze przymocowanej papierem do pieczenia (patrz FILM). Papier do pieczenia można przykleić do płyty do pieczenia odpowiednią ilością bezy.
Aby uzyskać wspaniałe bezy w rękawie lodziarni, możesz nałożyć trochę barwnika spożywczego w żelu, na przykład za pomocą ostrza, lub możesz podobnie urozmaicić całą bezę, dodając trochę barwinka.

krok 3
Włóż talerze bezowe do nagrzanego brojlera. Podgrzewać w temperaturze 100°C na gorącym powietrzu przez około 2 godziny i 40 minut. Po usunięciu z brojlera odstawić do całkowitego wystygnięcia.

krok 4
Bezy przechowuj w wodoodpornych/powietrznych pojemnikach/słojach (przechowuję je przez około 2 miesiące).

Bądź na bieżąco

Pozostaw swój kontakt
a będziesz otrzymywać powiadomienia o nowych przepisów
forum bukmacherskie typy dnia