Przepis
Naleśniki z kaszy gryczanej
Składniki
- kasza gryczana - 100 g
- woda - 1 szklanka
- stevia (opcjonalnie) - 1 łyżeczka
- cynamon (opcjonalnie) - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania
- KROK 1: Kaszę gryczaną zalać wrzątkiem i odstawić na 24 godziny (podczas moczenia można wymieniać wodę).
- KROK 2: Po namoczeniu odlać wodę i zalać szklanką świeżej, a następnie bardzo dokładnie zblendować (im więcej wody, tym ciasto będzie rzadsze, a naleśniki cieńsze).
- KROK 3: Do ciasta można dodać stevii lub cynamonu (jednak można pominąć ten krok)
- KROK 4: Naleśniki smażyć na suchej teflonowej patelni.

Bądź na bieżąco
Pozostaw swój kontakt
a będziesz otrzymywać powiadomienia o nowych przepisów
a będziesz otrzymywać powiadomienia o nowych przepisów