Przepis
Placki z kalafiora
Składniki
kasza jaglana 1 szklanka
kalafior 500 g
czosnek 1 ząbek
cebula 1 sztuka
olej kokosowy 1 łyżka
mąka pszenna 1/3 szklanki
jajko 1 sztuka
uprażone pestki słonecznika i dyni 1/2 szklanki
natka pietruszki 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
krok 1
Kaszę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.
krok 2
Kalafior rozdrabniamy w robocie kuchennym na okruszki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę szklimy na oleju kokosowym. Studzimy. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy z obydwu stron na złoty kolor.

Bądź na bieżąco
Pozostaw swój kontakt
a będziesz otrzymywać powiadomienia o nowych przepisów
a będziesz otrzymywać powiadomienia o nowych przepisów