Przepis

Placki z kalafiora

Składniki

kasza jaglana 1 szklanka
kalafior 500 g
czosnek 1 ząbek
cebula 1 sztuka
olej kokosowy 1 łyżka
mąka pszenna 1/3 szklanki
jajko  1 sztuka
uprażone pestki słonecznika i dyni 1/2 szklanki
natka pietruszki 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

krok 1
Kaszę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.

krok 2
Kalafior rozdrabniamy w robocie kuchennym na okruszki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę szklimy na oleju kokosowym. Studzimy. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy z obydwu stron na złoty kolor.

Bądź na bieżąco

Pozostaw swój kontakt
a będziesz otrzymywać powiadomienia o nowych przepisów
forum bukmacherskie typy dnia