Przepis
Pulpeciki wieprzowe
Składniki
mielona wieprzowina
250 g
komosa ryżowa
5 łyżek
bułka tarta
2-3 łyżki
nasiona fenkułu
2 łyżki
suszona szałwia
1/2 łyżeczki
suszony imbir
1/4 łyżeczki
sól
1/2 łyżeczki
gruszka
2 łyżki
Sposób przygotowania
W misce mieszamy mięso wieprzowe, komosę ryżową i bułkę tartą. Ziarna kopru włoskiego rozgniatamy w moździerzu i dodajemy do mięsa razem z szałwią i imbirem. Przyprawiamy solą i dokładamy starte na tarce o grubych oczkach obrane cebulę. Mieszamy. Formujemy pulpeciki i smażymy je na rozgrzanym tłuszczu, aż zrumienią się z obu stron. Podajemy z komosą oraz na przykład z różnymi sałatami, ze świeżymi warzywami i z czerwoną cebulą.

Bądź na bieżąco
Pozostaw swój kontakt
a będziesz otrzymywać powiadomienia o nowych przepisów
a będziesz otrzymywać powiadomienia o nowych przepisów