Przepis
Sałatka Cezar
Składniki na sałatkę
1 główka sałaty rzymskiej
1 filet z kurczaka
1 łyżeczka ziół włoskich
1 łyżka oliwy
50 g chudego surowego boczku w cienkich plastrach
2 łyżki startego parmezanu
Czosnkowe grzanki tostowe
Sos
4 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka sosu worcestershire
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka soku z cytryny
3 łyżki tartego parmezanu
Świeżo mielony pieprz do smaku
Sól himalajska do smaku
Sposób przygotowania
Filet z kurczaka umyć, osuszyć, ewentualnie pozbyć się błonek, natrzeć oliwą i posypać ziołami włoskimi. Grillować na rozgrzanej patelni, podlewając odrobiną oliwy aż będzie miękki i upieczony. Odstawić mięso na deskę aby odpoczęło i pokroić na cienkie paski.
Boczek pokroić na cienkie kawałki, ułożyć na suchej patelni i usmażyć aż będzie chrupiący.
Sałatę umyć, porwać na małe kawałki ułożyć w półmisku, dodać zgrillowane mięso kurczaka, posypać tostowymi grzankami oraz chipsami z boczku.
Przygotowanie sosu jest proste. Wystarczy wymieszać składniki.

Bądź na bieżąco
a będziesz otrzymywać powiadomienia o nowych przepisów