Przepis

Sałatka Cezar

Składniki na sałatkę

1 główka sałaty rzymskiej

1 filet z kurczaka
1 łyżeczka ziół włoskich
1 łyżka oliwy
50 g chudego surowego boczku w cienkich plastrach
2 łyżki  startego parmezanu
Czosnkowe grzanki tostowe

Sos

4 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka sosu worcestershire
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka soku z cytryny
3 łyżki tartego parmezanu
Świeżo mielony pieprz do smaku
Sól himalajska do smaku

Sposób przygotowania

Filet z kurczaka umyć, osuszyć, ewentualnie pozbyć się błonek, natrzeć oliwą i posypać ziołami włoskimi. Grillować na rozgrzanej patelni, podlewając odrobiną oliwy aż będzie miękki i upieczony. Odstawić mięso na deskę aby odpoczęło i pokroić na cienkie paski.

Boczek pokroić na cienkie kawałki, ułożyć na suchej patelni i usmażyć aż będzie chrupiący.

Sałatę umyć, porwać na małe kawałki ułożyć w półmisku, dodać zgrillowane mięso kurczaka, posypać tostowymi grzankami oraz chipsami z boczku.

Przygotowanie sosu jest proste. Wystarczy wymieszać składniki. 

Bądź na bieżąco

Pozostaw swój kontakt
a będziesz otrzymywać powiadomienia o nowych przepisów
forum bukmacherskie typy dnia