Przepis

Spaghetti Aglio e Olio

Składniki

makaron spaghetti
2-4 ząbki czosnku
papryczka chilli np w płatkach
siekana natka pietruszki
kilka łyżek oliwy
trochę wody z makaronu
ewentualnie tarty parmezan

Sposób przygotowania

krok 1
Podgrzej spaghetti jeszcze trochę twardo w delikatnie osolonej, bąbelkowej wodzie.

krok 2
W międzyczasie podgrzej na patelni kilka łyżek oliwy, dodaj drobno posiekany czosnek, lekko zarumieniony, dodaj paprykę i zmiksuj. Odłożyć.

krok 3
W momencie, gdy makaron jest już praktycznie przygotowany, wylewamy 1/3 lub 1/2 szklanki wody, w której gotuje się nasz makaron. Będziemy tego wymagać. Kanał makaronu.

krok 4
Wlej wodę z makaronu na czystą patelnię, dodaj makaron i gotuj całość z większą intensywnością, cały czas mieszając, aż powstanie sos, który pokryje makaron. Wyeliminuj z ognia, dodaj świeżo ułożoną oliwę z oliwek z czosnkiem i papryką. Mieszanka. Dodaj pietruszkę i zmielony parmezan i jeszcze raz wymieszaj. Natychmiast podawaj.

Bądź na bieżąco

Pozostaw swój kontakt
a będziesz otrzymywać powiadomienia o nowych przepisów
forum bukmacherskie typy dnia